Szegény svájciak, szegény svédek, hollandok, portugálok és luxemburgiak! Csak élnek, éldegélnek, és talán három nemzedék alatt sem történik annyi vicces dolog az országukban, mint nálunk egyetlen év alatt. Unalmas gazdagság, erős középosztály, kizsákmányolt, de azért nem túl elégedetlen munkásság, és elégedetlen, de vidáman élő kisebbségek.

Persze ott sem minden tökéletes, de Alaptörvény Asztala az nincs nekik, pontosabban ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, mert a leirat szerint csupa nagybetűvel kell leírni, mint Nemecsek Ernő nevét (amikor már késő volt).

A törzsasztal fogalma nem előzmények nélküli a magyar kultúrtörténetben, de eddig még papírnak ilyesmi nem volt, még akkor sem, ha hozzávesszük, hogy a magyar alkotmány nem csupán egy papír, hanem egész füzet, de még sem gondolom, hogy ezentúl mindig ugyanannál az asztalnál akar sörözni, ráadásul nem minden önkormányzatban, ezek a nevezetes asztalok ott vannak.

De a legjobb, ha az elején kezdem a történetet, hadd nevessünk együtt.

Orbán Viktor, aki a WikiLeaks aktái szerint, már 2006-ban figyelmeztette az amerikai diplomáciát, hogy hazudozni fog a kampányban, de ne is törődjenek vele, mert majd úgyis mást fog csinálni, mint amit mond, de természetesen ez nem hazugság, hanem szükségszerű fortély a kommunisták megdöntése végett, akik annyira barmok, hogy több esetben is azt mondták, amit tettek, és ebből elég sok bajuk lett, nem beszélve arról, hogy amikor valaki idiótán beszél, majd idiótán cselekszik, attól még nem lesz jó politikus.

Orbán zakózott 2006-ban, de nem adta fel a tervet, és továbbra is hazudozott, viszont 2010-ben nyert ezzel, és végre azt tehette, amit akart. Naná, hogy ez sem igaz, mert csak azt tehette, amit az Európai Unió megengedett neki, így aztán improvizálni kezdett, hol röhejes, hol félelmetes módon, de abban legalább következetes volt, hogy sohasem azt tette, amit mondott.

Legtöbb jelentős cselekedetét már felsoroltam ezeken a hasábokon, és az Alkotmányról is írtam, ami nem alkotmány, hanem Nemzeti Alaptörvény, mert az alkotmány idegen szó, vagy nem, de valaki azt hitte.

Érdekes, hogy alkotmányt általában okos emberek készítenek, összeülnek, tanácskoznak, vitatkoznak, szélesebb körben is tesztelik, aztán megint összeülnek, rágják, rágják a szöveget, és végül alkotmány lesz belőle, vagy ha nem, hát kisnyúl.

A Fidesz ezt nem tehette meg, mert az okos emberek elmentek a kilencvenes években, viszont vannak szimpatizánsok, akik nem okosak, de szorgalmasak. Ráadásul vannak szorgalmas tagok is, akiknek már régen viszketett a tenyerük, hogy alkotmányt írhassanak.

Megszületett a Nemzeti Alaptörvény, és inkább nevetséges, mint félelmetes: a Szemere Béla Általános Iskola felső tagozatosai alkotmány írnak a nyári szünetben, az osztályfőnök pedig szeptemberben kihirdeti a legjobbat! Idős jogász professzorok harapták le a szemüvegük szárát a megdöbbenéstől, de most nem azért gyűltünk össze, hogy az Alaptörvényt ekézzük, hanem, hogy következményeit ecseteljük.

Pontosítok: a következmények beláthatatlanok, de a hülyeséghullám, amit a kormány gerjeszt körülötte, nos az rendkívül szórakoztató.

Mint fentebb is jeleztem, Orbán Viktor nemzetközi idiótákkal vette körül magát, és közéjük tartozik a csiripelő Kerényi Imre is, aki már élete végéig kompenzálni fogja, hogy tevőleges része volt a létező szocializmusban, ezért aztán a neofiták disztingválatlan és kéjes dühével támad mindenre, ami mögött értelmet sejt. Ez egyébként teljesen rendben is lenne, ha nem válna kormányzati tényezővé, mint az Alaptörvény Asztalának kiagyalója, legalábbis, amennyiben igazak a hírek, hogy maga a Nagy Rendező és Tréfamester áll azon ötlet mögött, hogy az Alaptörvény füzetecskébe nyomtatott példányát minden önkormányzatban külön asztalra kötelesek a polgármesterek kihelyezni (üveglap alá, nemzetiszínű szalaggal rögzítve), méltó körülmények között egy kérdőívet mellékelve hozzá (plusz tollat, természetesen nemzetiszínű  zsinórral biztosítva, nehogy már ellopják a nemzetietlen köcsögök!), meg ülőhely, és aki hajlandó névvel, címmel, annak személyesen Kövér László dedikál egy példányt.

A Nemzeti Igénytelenség Rendszere.

Dilettáns és gagyi próbálkozás: szakralizálni valamit, ami dilettáns és gagyi, abban bízva, hogy a hülyék és igénytelen elsöprő többségét alkotják a magyar társadalomnak. Problémát talán az jelenthet (nem vitatva a diagnózist), hogy még az igazolt hülyék sem szeretik, ha hülyének nézik őket (lásd: minden ronda férfi szép nőt szeretne feleségnek, senki sem látja be, hogy neki a ronda is főnyeremény lenne).

A nagyszerű ebben a parancsban, hogy a leirat egy szolgát  is rendel az Alaptörvény Asztalához, akinek szolgálnia kell a bútort, méltón és híven, próbálom elképzelni, de sehogy sem megy. Az Asztal Szolgája majd letörölgeti az üveglapot, begyűjti a kérdőíveket, pótolja a nemzetiszínű zsinór ellenére is ellopott tollakat, éjszaka pedig mesét mond a Alaptörvény Asztalának, hogy könnyebben elaludjon.

Caligula lova ehhez képest rátermett és vállalható jelölés volt. Négy lába volt, de mégsem volt asztal.

16 Comments

16 Reader’s Comments

 1. Holakovszki Genovéva

  A hülyék – sajna – nagyon fürge ürgék.

 2. Remek iras

 3. özv. Kovács Béláné alkotmány asztala:
  http://demokraciaert.blog.hu/2011/09/12/az_alkotmany_asztala

 4. Én voltam olyan “bátor”, hogy rendeltem egy példányt ebből a sz…ból, mert olyan rendeltetésre szánom, ami igazán nemes célt fog szolgálni. Amikor eljő a méltó ideje, közzéteszem felhívásomat, hogy minél többen csatlakozzanak tervemhez. Persze feltéve, hogy méltónak talál engem a nagy nemzeti …. mi is(?), hogy kaphassak köteles laci méltóságos úr kezeírásával (pecséttel) ellátott szent írásból egy példányt.

 5. koszegiKatalin

  Mondj igazat, betörik a fejed. Gyurcsánnyal is ezt tették.

 6. Briliáns irás,sziporkázó elm!.Berosáltam a nyeritéstő!.Ezért keresem Para-Kovácsot a Hócipőben is,na meg a Zónát.

 7. Ezért mondom. hogy az egyik legrosszabb dolog, mikor a a hülyeség szorgalommal párosul!!!

 8. prof.cartouche

  ismét remek, de nagyon fáj !

 9. Igen tetszett, mint Para-Kovács Imre többi írása is. Sajnos, van miről írnia, és mint tudjuk, a helyzet csak fokozódik…

 10. Hát ez igaz!

  Valóban úgy kell felfogni, hogy ez egy bohózat !

  Ha valakinek kétségei voltak, az alaptörvény asztala empírikus bizonyíték arra, hogy a hülyék megszerezték a főhatalmat Magyarországon.

  Hát röhögjünk !

  Csak abban bízhatunk, hogy lesz még rosszabb.
  Akkor van esély a változásra. (Meg menedékjogra a nyugati világban)

  Segítsünk nekik!
  Az irány amerre haladnak nyilvánvalóan az őrület szakadéka.
  Támogassuk, erősítsük, növeljük, és nagyítsuk ezt a folyamatot.

  Nem ellenállni kell !
  Beállni közéjük, és tolni a szekeret. Még jobban és még gyorsabban.
  Az irány jó!
  Ezt tessék megérteni !

 11. asher alexander

  Maga ez a “kerekasztal” is egy Okorseg!!
  remelhetoleg a kitalaloja Nem kepzeli magat egy II-ik Arthur-nak??!!

 12. Túlavasúti

  Én is beállok a röhögők közé.
  Úgy vélem e nemzet ellelni bűntényt valaki oltárnak képzelé
  és még nyomban sekrestyést is rendel mellé.
  (de hol marad a misebor, a csengettyű meg a szentségtartó)
  Vallásom kigúnyolásáért szégyelDDDD magad Imre.
  ezzel kimutattad mire vagy alkalmas. Azt hiszed neked már
  mindent szabad. Vagy ki a múlt “kultúráján” szivtad magadba a
  tejet neked, szent eszménket neked kigúnyolni lehet.

  otto kolozs: sajnos az emlitett műremek több okból arra nem alkalmas.

 13. Remélem egyszer kiadják az összes irását Parának, amit itt olvashatunk. Imádom a humorát.

 14. Igen jó írás. Köszönjük.

 15. Én voltam olyan “bátor”, hogy rendeltem egy példányt ebből a sz…ból, mert olyan rendeltetésre szánom, ami igazán nemes célt fog szolgálni. Amikor eljő a méltó ideje, közzéteszem felhívásomat, hogy minél többen csatlakozzanak tervemhez. Persze feltéve, hogy méltónak talál engem a nagy nemzeti …. mi is(?), hogy kaphassak köteles laci méltóságos úr kezeírásával (pecséttel) ellátott szent írásból egy példányt.
  +1

 16. Na, hogy így eltelt két hónap, s már történelmi a távlat, olyan volt olvasni, mintha a Svejket! Ekkora állatság máshol nincs, csak ott : D
  Meg Kafkánál, de az egy másik hangulat…

Írja meg véleményét!