I’m Szili, Katalin Szili, és akkor még nem is hallottunk mindent, nem hallottunk sokat a szocialisták egykori országgyűlési elnökének önéletrajzából. Tudatlan és magányos utazók vagyunk a valóság rettenetes óceánján. Minimum.

Szili Katalin most éppen a Parlamentben ül, és saját kezűleg összerakott alkotmánytervével szembesíti a Fideszt. Szili Katalin független képviselő. A Fidesz röhög rajta, de nem nyilvánosan, csak a lépcsőfordulókban, büfékben és zártkörű összejöveteleken, mert Szili Katalin úgy csinál magából hülyét, hogy közben teljes erejéből a kormány érdekeit szolgálja, méghozzá olyan szerencsés konstellációban, hogy fogalma sincs róla, mert képességei és határai arra kényszerítik, hogy ebben a furcsa szerepben tündököljön, égesse magát, alázza porig, de a tudatlanság és az intellektuális leárnyékoltság kupolája megóvja őt ennek következményeitől. Boldogok a politikai analfabéták, mert övék a… khm, valami csak jut nekik.

.Mit keres Szili Katalin azon a beteg ünnepen, minek keretében a Fidesz saját alkotmányt készít magának? Fogalma sincsen.

Természetesen várható volt, hogy amennyiben az Orbán Viktor által vezetett antidemokratikus alakulat, kihasználva a demokratikus berendezkedés lehetőségeit, hatalomra jut, kétharmados, mondhatnók: totális hatalomra, akkor mindent meg fog változtatni saját érdekei szerint, beleértve az alkotmányt is, de az is elég gyorsan kiderült, hogy ebben csak letagadott segédcsapata, a Jobbik fog asszisztálni, mivel magára valamit is adó politikusok, illetve az MSZP tagjai ilyesmiben nem vehetnek részt, hogyan is tehetnék.

Az antilenin-fiúk dinamikusan és határozottan formálják át az országot, végre a saját terepükön mozognak, mivel az értelmiségi közegben – joggal – nem érezték sohasem otthon magukat, de most ennek vége, a tömegek mögöttük állnak, a parkőrt ők nevezték ki, mostantól annyit szemetelnek és akkor, amikor akarnak, fűre lépnek, mert már nem tilos és a medence partjáról beleugrálnak a vízbe, mert az új úszómester is az ő emberük.

Nagyjából ebben ki is merül a kormányzás, de semmi baj, Magyarország annyira véglegesen és tökéletesen érdektelen terület, hogy akár Szergej (szervusz!) is uralkodhatna fölötte, a lakosokon kívül senkinek sem tűnne fel (mint ahogy példa is volt már rá, és tényleg). Bár az Európai Unió néha felmordul, de a Nyugatnak annyi, moroghat még egy darabig, aztán összeomlik a történelem szemétdombján, és végleg a suttyóké lesz a világ. Minden világos: a kigyúrt, kopasz, tetovált és műveletlen kidobóemberek kora jött el a politikában, mert az erősebb kutya olyan alkotmányt készít, amilyet akar, a többiek pedig nézik a savanyú szőlőt, ami ebből a fekvésből teljesen úgy mutat, mint a falra hányt borsó, mínusz öklendezés.

Emeljük tehát ki a gesztust a folyamatból, és emlékezzünk meg megint hangsúlyosan a tényről: Szili Katalin ebben a buliban bálkirálynősködik, teszi magát a placcon, és próbál érveket felhozni rettenetes viselkedése mellett. Részvétem.

A reklámoknál akkor kell nagyon óvatosnak lenni (mindig nagyon óvatosnak kell lennünk), ha valaki azt hazudja, hogy terméke, ami mosópor – például – több mint mosópor, hotelje több mint hotel, lefolyótisztítója több mint lefolyótisztító, meg egyébként is, Magyarország több mint egy ország, és akkor még óvatosan fogalmaztam.

Szili Katalin új gittegylete honlapján (amit egyébként Szociális Uniónak hívnak) az a kezdőmondat borzolja a kedélyeket, hogy a „Szociális Unió több mint egy párt!”, ami alapfokú marketingiskolákban is kiverné a biztosítékot, mert akkor ugyan mi a halál, talán valami egyház vagy magasabb rendű, földönkívüli intelligencia kivetülése?

Persze, hogy nem egy párt, ahhoz ugyanis tagok kellenének, nem is klub, mert ahhoz szintén, hanem „több mint egy párt”, mert ahhoz nem kell semmi, csak némi tárhely és egy bejegyzett domain név, mert ami több mint egy párt, az gyakorlatilag és elméletileg sem létezik, de Szili Katalin elbújhat mögé, ha valaki nagyon zörgeti a bokrokat.

Zárójel. (A „több mint” idiotizmusa mellett a másik kedvencem a „magyar változat”, lásd: Komár László a magyar Elvis, Budapest a magyar Párizs, pontosabban: Budapest a magyar párizsi.) De erről majd máskor, részletesebben.

Maholnap lesz egy pöffeszkedő, elavult és álszent alkotmányunk, amit félművelt szövegezők öntöttek a Főnöknek tetsző formába, aki szintén nem arról híres, hogy Heideggerrel ringatja álomba magát, más szóval a tapló lesz mától az erdő legfontosabb növénye (határeset, de most kezeljük növényként a könnyedebb hasonlathajlítás okán), a fák pedig kussoljanak. Rendben.

Lehet-e arra számítani, hogy ezt az országot az elkövetkező évtizedekben is túlnyomó többségben sutyerákok lakják majd? Lehet. Ez esetben viszont nincs semmi baj, a Fidesz alkotmánya a belátható időben fennmarad, tanult és tapasztalt bírák, valamint egyéb jogalkalmazók fognak ennek megfelelően törvénykezni, mert néhány hatalomra került bunkó így döntött. Nagyszerű.

Szili Katalin éppen a nevét adja ehhez a folyamathoz, hadd gratuláljak. Helyére került.

6 Comments

6 Reader’s Comments

 1. Köszi Para! Az írásaid sokat segítenek abban, hogy ne legyünk a jelenlegi kormány/rendszer hősi halottjai. Örömmel elröhögcsélek még egy darabig kínomban, de alakítsanak már pártot okos, tisztességes emberek, stb.

 2. Szili ezzel a cselekedetével saját magáról állított ki szegénységi bizonyítványt.
  Addig rendben van, hogy kilépett a pártból, de ezzel is megvárta a választásokat,
  mert egyéniben esélye sem lett volna függetlenként . Majd az ott szerzett mandá-
  tumával ellibbent és alapította ezt a gittegyletet. De az már minden normálisan gondolkodónál kiverhette a biztosítékot, amikor lepaktált ezzel a kontár bandával,
  hogy a törvényes alkotmányt amire Ő is letette az esküt közösen meggyalázzák és azt a vityenka szája íze szerint idióta módon és a nép érdekeinek meggyalázása és megrövidítése érdekében közösen barmolják
  össze. Szégyelheti magát, hogy annyi évi baloldali eszmét hirdető politikus-
  ként képes volt arra, hogy ezekkel a szereplési vágyát kielégítve képes lepak-
  tálni. Arról nem is beszélve, hogy a parlamentben nem volt annyi gerince,
  hogy a nagy “forradalmárnő” -markotányos- wittner maris szemét beszólását
  követően nem tiltakozott. Annak ellenére sem volt annyi becsület benne, hogy
  ő személy szerint nagyon sokat köszönhetett Horn Gyulának. Arról nem is
  beszélve, hogy mennyit köszönhetett Toller Lászlónak akit ő saját maga is
  a barátjának és a családja barátjának nevezett.. Az Isten az ilyen jó barátok-
  tól óvjon meg mindenkit!!!
  Én ezek után nem tartom politikusnak, elmehetne hasznosabb munkát
  végezni ha van hozzá végzettsége. Azt nem tanácsolhatom, hogy varrónőnek
  menjen, mert az profán lenne, és nem vezérel semmi féle gonoszkodás,
  mint azt akinek a felszólalását minősítenie kellett volna ha gerinces.

 3. Drakulálok! Nagyon jót röhögtem rajta. Így: :)
  Pedig igazából sírni kellett volna. Így: :(

 4. Ezt, ill. ilyesmit várunk Para.
  Köszönjük, hogy ebben a borzalmas rettenetben van még magyar, aki SEGÍT TÚLÉLNI EZT A HORDÁT !
  Csak így tovább (hogy klasszikust idézzek) !
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 5. Ez megint ütött. Kösz, Para!

 6. Kár, h csak a lepcsöforduloban röhögnek rajta,nekem már sirni vna kedvem,gyomorforgato ami itt folyik.Tenyleg,hol vannak a diplomások(mert már szakembert nem találunk),mindenkit megvezetnek,itt mindenkit hulyenek neznek.Hol a határ,meddig mennek meg el(kerdöjelet nem találok)

Írja meg véleményét!